Voor ouders

Ouder & Kind Quiz

Ouder & Kind Quiz 2017

Het wordt steeds belangrijker om mediawijsheid in de vingers te hebben. Hoe is dat bij jullie thuis?

Weten jullie alles van cookies, privacy en phishing? Vloggen jullie wel eens? En wat kunnen jullie van elkaar leren? Speel samen deze quiz en ontdek in welk profiel jullie passen. Na afloop krijgen je advies én enkele vragen om elkaar te stellen.

De quiz is bedoeld om op het gesprek tussen ouder en kind op gang te brengen. Zit jouw antwoord er niet tussen? Kies dan het antwoord dat het beste bij jou past.

Kinderen mogen eerst. Daarna is de ouder, verzorger, leerkracht en/of begeleider aan de beurt. De quiz is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Zitten jullie er klaar voor? Veel plezier!*

Start de Ouder & Kind Quiz
*De ingevulde antwoorden worden niet opgeslagen.

Blijf met elkaar in gesprek

Ook al heb je zelf niets met sociale media, het is voor kinderen belangrijk om te weten dat ze gesteund worden door hun ouders.

Blijf daarom betrokken, blijf praten en blijf vragen stellen.

Over de Week van de Mediawijsheid

De Ouder & Kind Quiz is gelanceerd ter ere van de Week van de Mediawijsheid. Het doel van deze jaarlijkse Week van de Mediawijsheid is om landelijk aandacht te vragen voor een kritische en bewuste omgang met (digitale) media.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid zijn er in heel Nederland veel leuke en leerzame activiteiten op het gebied van media, mediawijsheid en mediaopvoeding. Zo wordt o.a. de spannende MediaMasters voor groep 7/8 gespeeld.

Gratis e-cursus mediaopvoeding voor ouders

Deskundigen geven antwoord op vragen over kinderen en media

Voor al je vragen over zwangerschap, opvoeden en opgroeien

Informatie, hulp en advies voor ouders en opvoeders

Website met tips, trics en uitleg om veilig te internetten