Voor ouders

Ouder & Kind Quiz

Ouder & Kind Quiz

Hoe gebruiken jullie (sociale) media in jullie gezin? Verslaafd aan dat mobieltje, of juist niet? Speel deze quiz samen met je kind, ontvang een mediaprofiel, incl. 3 vragen om elkaar te stellen en ga vervolgens met elkaar in gesprek.

Kinderen mogen eerst. Daarna is de ouder, leerkracht en/of begeleider aan de beurt.

De quiz is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Zitten jullie er klaar voor? Veel plezier!*

Speel de Ouder & Kind Quiz

* Jullie score wordt anoniem opgeslagen en kan worden gebruikt voor onderzoek

Blijf met elkaar in gesprek

Ook al heb je zelf niets met sociale media, het is voor kinderen belangrijk om te weten dat ze gesteund worden door hun ouders.

Blijf daarom betrokken, blijf praten en blijf vragen stellen.

In de Ouder & Kind Quiz krijg je suggesties voor vragen die je elkaar kunt stellen. Meer inspiratie nodig? Kijk eens hier:

Wegwijs in mediaopvoeding met de MediaDiamant

Veel opvoedvragen van ouders gaan over het mediagebruik van kinderen. Je wil je kind goed begeleiden maar weet niet altijd hoe. De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien.

De MediaDiamant is opgebouwd uit vijf kanten die samen de belangrijkste onderdelen van mediaopvoeding vormen: Plezier, Veilig, Samen, Inhoud en Balans. Bij iedere kant geeft de MediaDiamant praktische tips en informatie en word je verwezen naar websites waar je er meer over kunt lezen. Zo kunnen ouders hun kind helpen om – van kleins af aan – gezonde mediagewoontes te ontwikkelen.

» Lees meer en knip, vouw en plak jouw eigen MediaDiamant

Meer tips over mediaopvoeding

Over de Week van de Mediawijsheid

De Ouder & Kind Quiz is (opnieuw) gelanceerd ter ere van de Week van de Mediawijsheid 2016. Het doel van de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid is om landelijk aandacht te vragen voor een kritische en bewuste omgang met (digitale) media.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid zijn er in heel Nederland veel leuke en leerzame activiteiten op het gebied van media, mediawijsheid en mediaopvoeding. Zo wordt o.a. de spannende MediaMasters Game voor groep 7/8 gespeeld.

Website met tips, trics en uitleg om veilig te internetten

Voor al je vragen over zwangerschap, opvoeden en opgroeien

Informatie, hulp en advies voor ouders en opvoeders

Deskundigen geven antwoord op vragen over kinderen en media

Kenniscentrum over mediawijsheid voor ouders met kinderen