Over ons

Mediawijsheid.nl wijst je de weg binnen het onderwerp mediawijsheid. Op deze website krijg je informatie over veilig en slim gebruik van (digitale) media. Per thema laten we zien bij welke organisaties je terecht kunt voor meer informatie en/of hulp.

mediawijsheid.nl - de betrouwbare wegwijzer in veilig en slim gebruik van (digitale) media

Mediawijsheid.nl, de betrouwbare wegwijzer in veilig en slim gebruik van (digitale) media

Deze website is een initiatief van het Netwerk Mediawijsheid en is bedoeld voor een breed publiek van jongeren, volwassenen, senioren, opvoeders, ondersteuners in zorg & welzijn, leerkrachten en mensen die werkzaam zijn binnen (semi-)overheid, pers en bedrijfsleven.

Het doel van deze website:

  • Het Nederlandse publiek voorzien van informatie over mediawijsheid
  • Wegwijzen naar organisaties, bedrijven en instellingen voor meer informatie
  • Overzicht bieden van relevant nieuws en ontwikkelingen

Kinderen vanaf 10 jaar kunnen terecht op HoeZoMediawijs.nl, de jeugdwebsite voor leuk, veilig en slim gebruik van (sociale) media. Voor netwerkpartners en andere professionals op gebied van mediawijsheid is er het online platform Mediawijzer.net.

De website Mediawijsheid.nl wordt mede gefinancierd door het Safer Internet Centre van de Europese Commissie.

Over het Netwerk Mediawijsheid

Netwerk Mediawijsheid is in 2008 als project opgericht op initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Netwerk Mediawijsheid

Bij het netwerk zijn meer dan 1000 organisaties, bedrijven, zelfstandig professionals en instellingen aangesloten, allen actief op het gebied van mediawijsheid. Denk aan ict-bedrijven, bibliotheken, culturele instellingen, mediacoaches, lesmateriaalontwikkelaars, uitgeverijen, onderzoeksinstituten, mediaproducenten en -platformen, onderwijsinstellingen en zorg- en welzijnsorganisaties.

Onze gezamenlijke missie: Nederland mediawijs. Netwerk Mediawijsheid vervult daarbij de rol van verbinder, wegwijzer en gangmaker.

Aansturing van het Netwerk Mediawijsheid

Netwerk Mediawijsheid wordt aangestuurd door 5 toonaangevende organisaties op het gebied van mediawijsheid:

Wie werkt er aan deze website?

De dossiers op Mediawijsheid.nl worden geschreven, samengesteld en dagelijks bijgehouden door de redactie van Netwerk Mediawijsheid. Op de website Mediawijzer.net maak je kennis met het team.