Over ons

Mediawijsheid.nl wijst je de weg binnen het onderwerp mediawijsheid. Op deze website krijg je informatie over veilig en slim gebruik van (digitale) media. Per thema laten we zien bij welke organisaties je terecht kunt voor meer informatie en/of hulp.

mediawijsheid.nl - de betrouwbare wegwijzer in veilig en slim gebruik van (digitale) media

Mediawijsheid.nl, de betrouwbare wegwijzer in veilig en slim gebruik van (digitale) media

Deze website is een initiatief van het Netwerk Mediawijsheid en is bedoeld voor een breed publiek van jongeren, volwassenen, senioren, opvoeders, ondersteuners in zorg & welzijn, leerkrachten en mensen die werkzaam zijn binnen (semi-)overheid, pers en bedrijfsleven.

Het doel van deze website:

  • Het Nederlandse publiek voorzien van informatie over mediawijsheid
  • Wegwijzen naar organisaties, bedrijven en instellingen voor meer informatie
  • Overzicht bieden van relevant nieuws en ontwikkelingen

Kinderen vanaf 10 jaar kunnen terecht op HoeZoMediawijs.nl, de jeugdwebsite voor leuk, veilig en slim gebruik van (sociale) media. Voor netwerkpartners en andere professionals op gebied van mediawijsheid is er het online platform NetwerkMediawijsheid.nl.

De website Mediawijsheid.nl wordt mede gefinancierd door het Safer Internet Centre van de Europese Commissie.

Over Netwerk Mediawijsheid

Netwerk Mediawijsheid heeft de missie: ‘Iedereen mediawijs’. Met meer dan duizend aangesloten organisaties werkt het netwerk aan een Nederland waarin iedereen mediawijs is – of bezig is dat te worden. Want wie mediawijs is, kan zich gemakkelijker en zekerder bewegen in een wereld vol media.

netwerk mediawijsheidNetwerk Mediawijsheid is in 2008 als programma opgericht op initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het wordt aangestuurd door vijf organisaties uit het netwerk:

» Lees meer over de missie en het werk van Netwerk Mediawijsheid

Wie werkt er aan deze website?

De dossiers op Mediawijsheid.nl worden geschreven, samengesteld en dagelijks bijgehouden door de redactie van Netwerk Mediawijsheid. Op de website NetwerkMediawijsheid.nl maak je kennis met het team.

Digitale toegankelijkheid Mediawijsheid.nl

Een Nederland waarin iedereen mediawijs is – of bezig is dat te worden. Daar hoort bij dat informatie over mediawijsheid voor iedereen beschikbaar en toegankelijk is. Óók als je met een hulpprogramma online bent, of een steuntje in de rug nodig hebt op taalgebied. Als je afbeeldingen niet kunt zien, of het geluid in een video niet kunt horen. Netwerk Mediawijsheid werkt er hard aan om te zorgen dat ook deze internetgebruikers terechtkunnen op Mediawijsheid.nl. Dit doen we door eerst in kaart te brengen op welke manieren de website voor hen nu nog problemen oplevert. Hieruit volgt een plan met acties voor ons programmateam, de webredactie, ons technische team, en andere (externe) collega’s. Die acties gaan we vervolgens, stapsgewijs, uitvoeren. We streven ernaar om Mediawijsheid.nl in de loop van 2021 een update te geven. Heb je feedback of ideeën? Laat het weten via info@mediawijzer.net.